1. Heim
  2. Nyheiter
  3. Hjelp oss å halde naturen fri for søppel

Hjelp oss å halde naturen fri for søppel

Ta gjerne turen til fjells - men hjelp oss å ta vare på naturen.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Jotunheimen og Utladalen
Statsforvaltaren i Innlandet
Postboks 987
2604 Lillehammer
E: sfinpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Det vart før sesongen 2020 rekna med ekstra stor trafikk i fjellet, som følgje av restriksjonar på utanlandsreiser. Samtidig kjem det nesten ingen utanlandske turistar, så spådommane om at det ville bli stor trengsel i fjellheimen har ikkje slått til. Det er god plass for fjellvandring, men det er i år ekstra viktig å planlegge turen nøye på grunn av koronatiltak ved turistbedrifter og på transporttilbod.

Mange vil velja teltlivet, og uansett om det blir få eller mange fjellturistar er det viktig å hugse på ein ting: Forlat leirplassen like fin som da du kom! Hugs å ta med deg alt søppel, og finn ein eigna plass for toalettbesøk, der det går an å dekke over med litt jord og stein. Bruk berre lett nedbrytbart toalettpapir. Våtserviettar og papirlommetørkle er søppel som du må ta med ut. Slik kan vi ønskje nestemann velkomen inn i rein natur.